Meer over Lagoon

De historie van Lagoon

Lagoon werd in 1984 opgericht als dochteronderneming van Jeanneau Technologies Avancees (JTA), "racing afdeling" Jeanneau's. JTA een reputatie voor het produceren van enkelvoudige en multihulled offshore-race jachten (Pierre 1er, de Fleury Michon serie, etc.) dat een ongeëvenaarde reeks van overwinningen. Lagoon is ook betrokken geweest bij meer ongewone projecten zoals de bouw van trimarans voor de film Waterworld.

Lagoon is nu onderdeel van CNB, een divisie van de Beneteau Group, de wereldleider in de pleziervaart ambachtelijke constructie. CNB biedt een volledige en goed gestructureerde reeks cruising catamarans ontworpen door scheepsarchitecten Marc Van Peteghem en Vincent Lauriot Prevost (VPLP) die behaalden een onvergelijkbaar verslag van overwinningen in multihull gebeurtenissen. Eén van hun meest recente ontwerpen was de beroemde trimaran Oracle, winnaar van de 2010 America's Cup.

Een eerste generatie serie catamarans werd gebouwd tussen 1987 en 1996, de Lagoon 55, 47, 57 en 67 modellen, en deze waren bestemd voor offshore varen onder private eigendom. De Lagoon 37 en 42 modellen werden ontworpen voor het charteren. De belangrijkste troeven van de Lagoon merk zijn de leidende principes: goed design, hoogwaardige constructie en een beter-dan-gemiddelde prestaties. In 1996 kwam er een nieuwe generatie Lagoon jachten op de markt.

Sinds 2003 is Lagoon de wereldleider in de bouw van cruising catamarans. Wij hebben een volledig en innovatief aanbod van jachten en de ondersteuning van een uitgebreid distributienetwerk. Inderdaad, Lagoon heeft meer dan 70 distributeurs in de hele wereld. 

 

Marc Van Peteghem and Vincent Lauriot Prevost, Naval Architects zijn de top designers van Lagoon.