Technische keuzes

Technische keuzes

Structuur
Het vacuüm infusie stelt ons in niet alleen de hoeveelheid hars te optimaliseren in de glasvezel (vergelijkbaar met het gebruik van prepreg modules), maar zorgt voor een betere verbinding van de afzonderlijke composietmaterialen samen.

De vacuüm moulding techniek stelt ons niet alleen in de mogelijkheid de hoeveelheid hars in de glasvezel te optimaliseren (vergelijkbaar met prepreg modules), maar zorgt ook voor een betere verbinding van de afzonderlijke composietmaterialen.

De isolatie van elk deel van de balsa mechanische koppeling tussen de binnenste en buitenste laag verbetert de kwaliteit en sterkte van de constructie, tegelijkertijd bespaart gewicht. Het systematisch gebruik van hoogwaardige anti-osmose harsen zorgt ook voor een lange levensduur van alle Lagoon catamarans.

Drijfvermogen is een garantie voor veiligheid. Alle Lagoon catamarans voldoen aan de CE-normen voor de onzinkbare multihull schepen. De voor-en achterschip compartimenten van elke romp zijn gescheiden van de woonruimte door waterdichte schotten. De dichtheid van de gebruikte materialen en de beperkte ballast zorgen voor toename van drijfvermogen zodat zelfs na een aanvaring uw Lagoon nog kan varen.

Houtwerk
Het meubilair en het interieur zijn ontworpen door ingenieurs die werkzaam zijn in de Lagoom Design Office. Door geavanceerde CAD-software zijn onze vakmensen instaat om nieuwe ontwerp kenmerken in real time te beoordelen. Alle apparaten en meubels zijn op die manier eenvoudig te installeren omdat alle mogelijke problemen van de complexe bootarchitectuur reeds tijdens de ontwerpfase opgelost zijn. In het belang van duurzame ontwikkeling, worden alle partities en meubelpanelen op Lagoon catamarans gemaakt met behulp van Alpi® spaanplaat.

Lagoon heeft een van de modernste industrie voor houtbewerking die volledig gebruik maakt van het snijden en afwerken met digitaal gestuurde machines. Geautomatiseerde identificatie van onderdelen en pre-assemblage in een vroeg stadium zorgt voor de hoogste kwaliteit en waarborgt consistentie.

Mechanische onderdelen
Lagoon catamarans onder 50' zijn voorzien van zeil-aandrijvings transmissies achter het roer geïnstalleerd om propeller efficiëntie te optimaliseren en het vereenvoudigen van bedienen onder stroom. Dit betekent dat de motor compartimenten zo ver mogelijk van de woonvertrekken geplaatst zijn maar toch perfect bereikbaar blijven. Ze zijn geïsoleerd met high-density schuim en met schuim beklede vloeren.

Grotere modellen zijn meestal uitgerust met motoren die conventionele, directe-as transmissies hebben. Uiteraard zijn ook hier de compartimenten zo ver mogelijk gescheiden van de woonruimte en perfect geïsoleerd.

Loodgieterswerk
Lagoon besteed extra aandacht bij de installatie van de leidingen voor vers- en zeewater systemen en voor het grijs- en zwart watersysteem. Ook hier weer zorgt de 3D design software die gebruikt wordt door de Lagoon Design Office voor perfecte intergratie in het geheel van de boot lay-out.

Het gebruik van materialen zoals hoge druk PVC buizen, flexibele rubberen pijpen en roestvrij staal of plastic ventielen en connecties zorgen ervoor dat de constructie bestand is tegen de zware omstandigheden op zee.

On-board energievoorziening

Elektrische systemen
Elektrische circuits zijn een van de meest essentiële aspecten van een modern cruise schip. Lagoon heeft alles in het werk gezet om een elektrische installatie van hoge kwaliteit te maken in combinatie met betrouwbaarheid en gemak van toegang en onderhoud. Veiligheid is een belangrijke overweging, zodat de elektrisch systemen bij Lagoon zijn geïnstalleerd in strikte naleving van de CE-normen. In de meeste gevallen overtreffen we zelfs deze normen. De kwaliteit van de kabels, de manier waarop ze gelegd zijn en de systematisch codering zorgen voor gemak van toegang tot distributie panelen. Lagoon garandeert de hoogste mogelijke standaard als het gaat om elektriciteit.

Koeling
Voor de gezondheids-en veiligheidsredenen het behoud van levensmiddelen is essentieel. Lagoon heeft daarom onderzocht de kwestie van de on-board koude opslag zeer zorgvuldig. Geen cruise zou leuk zijn zonder een efficiënt koelsysteem. Lagune en Groupe Beneteau hebben veel ervaring op dit gebied en dit heeft hen geleid tot een ideaal compromis tussen een aantal factoren te implementeren:

Gezondheids- en veiligheidsredenen en het behoud van levensmiddelen zijn essentieel. Lagoon heeft daarom de on-board koude opslag zorgvuldig onderzocht. Geen cruise zou leuk zijn zonder een efficiënt koelsysteem. Lagoon en Groupe Beneteau hebben veel ervaring op dit gebied en zijn tot een ideale oplossing gekomen:
best mogelijke isolatie, gezien de beperkte ruimte die beschikbaar is,
zo laag mogelijk energieverbruik,
twee snelheden compressoren, afhankelijk van de temperatuur van het betreffende compartiment,
systeemefficiëntie,
gemak van onderhoud,
keuze van een groot aantal merken.

Opwekken en opslaan van energie
Bewaren en opslaan van energie aan boord van een cruising zeilboot is een klassiek probleem. Een pionier op dit gebied, heeft Lagoon altijd al nauw betrokken bij de R&D werkzaamheden van de Groupe Beneteau, in het bijzonder wanneer de Lagoon 420 Hybrid werd ontwikkeld in 2008. Felxibele zonnepanelen zijn op de met verstelbare steunen op de luifels gemonteerd. Lagoon blijft een leider wat betreft R&D en duurzame energie.

Deck gear en rigging
Door ervaring op te doen binnen het autorace heeft Lagoon de kennis om de beste materialen voor deck gear en ligging te kiezen: Harken, Lewmar, Z Spars, Sparcraft, Hall Spars, Incidences, etc.

De spanningen op de rig van een catamaran zijn ongeveer tien keer die van een monohull. Dit verklaart waarom we zoveel zorg besteden bij het selecteren van hoogwaardige apparatuur.

Het ontwerp voor het dek, de materiaalkeuze en de berekening van de spanning is een veeleisende baan. Deze wordt gezamenlijk uitgevoerd door onze architecten, de leveranciers en de Lagoon Design Studio. Elk item wordt ontworpen en herhaaldelijk getest onder zware omstandigheden om ervoor te zorgen de beste en meest betrouwbare, efficiënte en duurzame producten leveren.

Deze tests worden gehouden in speciaal ontwikkelde ruimtes bij het Groupe Beneteau laboratorium. Daarnaast worden ze uitvoerig getest op zee waar we gebruik maken van raceboten zodat ze blootgesteld worden aan realistische ruige omstandigheden.