lagoon 40 ( NEW )

 

 

 

Leven in harmonie ...


De nieuwe Lagoon 40 is de waardige opvolger van de Lagoon 39. Uitgerust met geavanceerde prestatiekenmerken: een VPLP-scheepsconstructie en een groter zeiloppervlak zorgen voor een beter zeiloppervlak / verplaatsingsverhouding.

De beslissing om de maststap verder naar achteren te zetten, wat rechtstreeks voortvloeit uit de ervaring van VPLP op het gebied van wedstrijdzeilen, biedt deze catamaran verschillende voordelen: een zelfkerende fok voor vereenvoudigde manoeuvres. Een grote voorwaartse driehoek voor een bredere keuze aan zeilen met de wind mee: een garantie voor prestaties. Een kortere giek voor eenvoudig manouvreren. 

Een groot zeil, met een hoge beeldverhouding, waardoor een betere luchtstroming in de bovenste delen van het zeil mogelijk is voor optimale prestaties. Het opnieuw centreren van het gewicht, dankzij de achterwaaartse positionering van het tuig, verminderd de pitching aanzienlijk. Beschikbaar in 3 of 4 cabine versie, het trefwoord is evenwicht: evenwicht tussen rompruimte en prestatie, salon en cockpit, hutten en badkamers en tussen binnen en buiten.

De indrukwekkende nieuwe interieurs ontworpen door Nauta Dssignbureau maakt de Lagoon 40 nog meer confortabel, elegant en duidelijk eigentijds terwijl ze nog steeds trouw is aan de waarden van het merk.

Sfeerimpressie

Interieur layout

INTERIEUR

Video

Specificaties

Naval architects VPLP - Patrick Le Quément
Interior designerNauta Design
Overall length 11.736 m
Length on waterline
Overall beam 6.763 m
Draft1.35 m
Mast clearance 18.422 m
Light displacement(EEC)
Full-batten mainsail under development
Square top mainsail (optional)47,5 m2
Furling genoa 33,8 m2
Optional gennaker (cm3)65,6 m
Fresh water capacity 300 l
Fuel capacity2x200 l
Engine 2x29 hp á 2x 45 hp CR
Interior finishPatrick Le Quément
EEC certification A:10;B;12;16;D:20